Authentic Movement

Wat is Authentic Movement?

In Authentic Movement starten we vanuit de stilte in het lichaam om vervolgens elke impuls, elk gevoel of sensatie die opkomt in ons bewustzijn in beweging en tot expressie te brengen.


De dans die daaruit ontstaat kan delicaat subtiel tot wild exuberant zijn, maar altijd met een actieve innerlijke getuige. Het is een dansvorm waarbij niks moet, maar alles mag zijn, elke vorm mag ontstaan.


Authentiek Movement geeft een stem aan emotie en laat de intelligentie van het lichaam spreken. Het is een manier om alles wat in je leeft uit te drukken, en ruimte te geven aan datgene wat (nog) niet mag leven.  


Authentic Movement betekent ook duiken in je verbeelding en nieuwe werelden scheppen. Het laat je onderbewuste spreken en brengt sluimerende betekenissen aan het licht in een myriade van manifestaties.


Authentic Movement wordt door vele mensen ervaren als diep helend. Je hele geschiedenis staat geschreven in de cellen van je lichaam en helen begint met luisteren, en je lichaam laten dansen wat er in je leeft.

 

Authentic Movement is je cellen laten spreken tot ze opnieuw zingen.


Meditatief of expressief, in Authentic Movement ga je de verbinding met je eigen belichaamde ervaring (her)ontdekken en verdiepen, en kom je in contact met je eigen kracht om je leven te creëren vanuit je eigen verbeelding en authenticiteit.

But, I nearly forgot, you must close your eyes, otherwise you won't see anything.

— Lewis Caroll,

 Alice in Wonderland —

Hoe ziet het Werk eruit?

Hoe ziet een sessie eruit?

Sessies starten met een zachte opwarming en een intro waarin bepaalde aspecten van innerlijk bewegen en bewogen worden, aangeraakt worden, om vervolgens over te gaan naar de eigenlijke Authentic Movement, of innerlijke getuige-dans.


Deze innerlijke getuige-dans kan in stilte gebeuren of op ondersteunende muziek. Via tekenen, schrijven, praten, ... verwerken we en reflecteren we over de ervaring en delen we met elkaar.


Naarmate je je in het werk begint te verdiepen, ga je niet enkel je eigen innerlijke getuige ontwikkelen, maar komt ook het werken met een externe getuige aan bod.


Op die manier nodigt Authentic Movement uit tot een diep ont-moeten van jezelf in de ander, en de ander in jezelf.

 

Voor wie is het?

De sessies richten zich zowel op mensen die reeds vertrouwd zijn met dans en beweging of creatieve processen, alsook op mensen die vanuit hun eigen zoektocht de relatie met hun lichaam en innerlijke belevingswereld willen ontdekken of verdiepen.


Authentic Movement wordt ook beoefend door kunstenaars die vanuit deze dansvorm de relatie met hun eigen medium dieper willen exploreren.


Ik bied Authentic Movement aan binnen een procesgerichte en groepsdynamische context, of anders gezegd, het ontdekken van de "vorm" Authentic Movement gaat hand in hand gaat met het uitdiepen van zowel intrapersoonlijke als interpersoonlijke processen.


Je diepere verhaal en je verhaal binnen de groep komen dus ook aan bod. 

Getuigenissen


Ik wist niet wat te verwachten, ben bewust ook niet te veel gaan opzoeken. Ik dacht "Ik doe het gewoon." Authenticiteit en bewegen vind ik heel belangrijk in het leven. De vierdaagse in Authentic Movement heeft mij rijker gemaakt. Eerst en vooral was het fijn om terug een hele dag te bewegen.


De gesprekken na het bewegen waren voor mij iets nieuws. Ik vond het zó mooi hoe de mensen uit deze groep hun gevoelens onder woorden konden brengen. In het begin dacht ik dat ik dat nooit zou kunnen, maar aan het einde van de vier dagen besefte ik dat ik door het luisteren en mij te verwonderen over de anderen ook een sleuteltje tot mijn eigen verwoording had gevonden.


Iedere mens is een klein wonder, waarom verwonderen we ons daar zo weinig over? Fijn om er even bij stil te staan in de voorbije vier dagen…


Christie is een unieke begeleidster. Ze weet iets in mensen wakker te maken en doet dat op zo'n respectvolle manier!


(na de Zomervierdaagse in Authentic Movement in de Heerlijckyt, augustus 2017)Nele 

‒ Kinderverhalenvertelster


In de praktijk van Authentic Movement vind ik een context die veilig en warm genoeg voelt om zonder vooropgezet plan te exploreren wat er in me leeft, ook de meest gevoelige zones. Hier vind ik ruimte om mijn volle menselijkheid te beleven en erkennen.


Authentic Movement geeft me vooral meer zelfkennis, de voor mij nog duistere delen worden belicht. Zo word ik bekwamer in het ondernemen van heilzame acties in mijn leven.


Het is een beweging vertrekkende van het kind dat onbewust haar oude patronen in stand houdt en herbeleeft, richting de spiritueel volwassen entiteit die de verantwoordelijkheid op zich neemt over de eigen innerlijke ruimte.


Dit proces is niet altijd even behaaglijk, maar het maakt ruimte voor zin en waarheid.


Hoe nauwkeuriger ik mezelf voel, hoe dieper het besef van mysterie.


Dit alles bekrachtigt mijn expressiviteit en vertrouwen.CHRISTINE ROGGEMAN 

‒ Kunstenares

All the breaks you need in life, wait within your imagination.


— Napoleon Hill —

Praktisch & Tarieven

Inhoudelijk Praktisch

Het groepstraject AUTHENTIC MOVEMENT is een OCHTENDREEKS op donderdagvoormiddagen in Costa, Sint-Andries.


Je kan je engageren voor de ganse reeks (wenselijk) of een tienbeurtenkaart nemen geldig voor de ganse periode van de reeks. Omwille van het groeps- en groeiproces is engagement voor de ganse reeks aanbevolen. Loop je vast in de data en tarieven, contacteer me.


Verder, draag losse kleren en breng een dagboek mee om te journallen. Wil je je eigen teken/schetsboek meebrengen, mag dat.


Deze reeks is toegankelijk voor volwassenen. Contra-indicaties zijn psychose-gevoeligheid of nog te veel in het eerste stadium van trauma-verwerking (stabiliseren herbelevingen en dissociatie).


Als je twijfelt of het werk ok is voor jou in dit moment, kan je me altijd een mailtje sturen op christie@blisscentral.be.


Plaats en Tijdstip

DATA voor de WINTER/VOORJAARREEKS 2024 (14 sessies): 

11, 18 en 25 januari 2024

1, 8, 22 en 29 februari 2024

7, 14, 21 en 28 maart 2024

11, 18 en 25 april 2024


TIJDSTIP:

op donderdagvoormiddag van 10h tot 12h15 (à 12h30) (deur sluit om 10h!)


LOCATIE:

Costa Sint-Andries

Sint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen

Zaal duplex (eerste verdiep)

Tarieven

PRIJS VOOR DE Winter/VOORJAARREEKS  VAN 14 SESSIES:

370€ /320€ concession

(concession = studenten en verhoogde tegemoetkoming)


Inschrijven voor de ganse reeks is wenselijk!!


10-BEURTENKAART

280€

(geldig van 11/01/2024 t/m 25/04/2024) 

Losse sessie  

30€

(check mogelijkheid met Christie)


DEZE REEKS WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DANKZIJ DE STEUN VAN COSTA SINT-ANDRIES!Je kan je vóór aanvang van de reeks inschrijven via het ticketing systeem van Costa  of door een mailtje te sturen op christie@blisscentral.be.

The subconscious is ceaselessly murmuring, and it is by listening to these murmurs that one hears its truth.

— Gaston Bachelard —

>